Loading...

Festival svjetla u Zagrebu

11.03.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 20. do 24. ožujka

U Zagrebu od 20. do 24. ožujka 2019. po treći put će se održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, uz podršku Grada Zagreba, HEP-a i Kraša, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.

Ovogodišnji Festival traje jedan dan dulje, a u ukupno pet dana festivala posjetitelji će moći pogledati čak 23 instalacije na 20 lokacija. Kao i prijašnjih godina, lokacije festivala smjestile su se neposredno podno i uzduž Gornjeg grada, koji svojim šarmom stvara idealno okruženje za ovakvo događanje. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.

Četverodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a namjera je da Festival svjetla Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod s ciljem generiranja većeg turističkog prometa u ovo doba godine.

Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija dostupno je na: www.festivalsvjetlazagreb.hr .

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Zagreba / Festival svjetla Zagreb

 

Vaši komentari