Loading...

Festival svjetla Zagreb osvojio je nagradu

06.09.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U kategoriji kao najbolje B2C događanje namijenjeno široj publici

Uz pozitivne rezultate koje Zagreb bilježi, na nedavno održanoj konferenciji o događanjima i marketingu u Sloveniji - Conventa Crossover, projekt TZGZ-a Festival svjetla Zagreb osvojio je nagradu kao najbolje B2C događanje. Za Conventa Best Event Award 2018. konkuriralo je 40-ak događanja u tri kategorije, od kojih je Festival svjetla pobijedio kao najbolje događanje namijenjeno široj publici.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), gospođa Martina Bienenfeld ovom prilikom ističe: „Rezultati koje Zagreb ostvaruje te priznanja koja smo osvojili dokazuju da je naš grad atraktivno odredište cijele godine, kako odmorišnim, tako i poslovnim gostima. Naime, početkom kolovoza Zagreb je osvojio priznanje Meeting Star Award kao najbolje kongresno odredište prema izboru magazina Kongres Magazine, a nagrada za Festival svjetla Zagreb predstavlja nam dodatni poticaj da nastavimo, s partnerima, razvijati brojna događanja kako bismo našim posjetiteljima učinili boravak u Zagrebu što ugodnijim i kvalitetnijim.“

Prema podacima TZGZ, u kolovozu je u glavnom gradu Hrvatske ostvareni broj dolazaka veći za 9% (163.731), a broj noćenja čak za 10% (279.726) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tako su u kolovozu najbrojniji gosti bili iz Španjolske, a slijede gosti iz Italije, Njemačke, Južne Koreje i SAD-a. U noćenjima su na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Španjolske, Njemačke, SAD-a i Južne Koreje.

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Zagreba 

Vaši komentari