Loading...

Festival Taste the Mediterranean

16.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se 22. do 25. svibnja u Hvaru

Šesto izdanje međunarodnog festivala Taste the Mediterranean / Okusi mediteran! održat će se od 22. do 25. svibnja 2019. na atraktivnim lokacijama UHPA-ine domaće destinacije u gradu Hvaru i okolici.

Kao i svake godine, goste i sudionike festivala očekuju uzbudljivi masterclassovi renomiranih chefova iz hrvatske i inozemstva, okrunjenih Gault&Millau tokama te Michelinovim zvjezdicama, ekskluzivne četveroručne večere udruženih chefova koji će pripremati mediteranske delicije, predavanja i radionice vrhunskih sommeliera, znanstvenika, stručnjaka te profesionalaca iz ugostiteljskog sektora iz Hrvatske, Italije i Belgije.

U sklopu festivala, koje će i ove godine podržati Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, i ove će godine na hvarskoj pjaci biti postavljena mediteranska tržnica sa štandovima izlagača tradicionalnih otočnih proizvoda.

Kao i na prošlogodišnjem izdanju festivala, naglasak će biti na temama održivosti i ekologije te očuvanju nematerijalne kulturne baštine naših otoka koji su uključenai na UNESCO-vu listu. Od samih početaka, želja je i misao vodilja Festivala očuvanje i promocija mediteranske prehrane i mediteranskog načina života te predstavljanje Hrvatske kao značajnog enogastronomskog odredišta.

Više pročitajte ovdje.

Program i ostale pojedinosti možete naći na službenoj stranici festivala.

Izvor: Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija

Foto: Taste the Mediterranean

 

Vaši komentari