Loading...

Festival ''Tko pjeva, zlo ne misli'' u Zagrebu

09.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se 10. i 11. lipnja u parku Maksimir u Zagrebu

Dvodnevni festival ''Tko pjeva, zlo ne misli'', kojim se odaje počast najboljem hrvatskom filmu svih vremena, održat će se subotu, 10. i nedjelju 11. lipnja 2017. u Zagrebu, na Vidikovcu u parku Maksimir.

Na festivalu će nastupati glazbenici koji će prenijeti duh glazbe tog vremena, a među njima i Puhački Orkestar Zeta koji nastupa i u samom filmu ''Tko pjeva, zlo ne misli'', te će biti predstavljena i izvedba zagrebačkog HNK - ''Tko pjeva zlo ne misli''. Rene Medvešek režirat će kazališno djelo koje rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba, dok će se projekcija filma održati u subotu u 21:00 sat na Vidikovcu.

''Eventom se evocira vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina u svim njegovim elementima: glazbom, stilom, modom...", naveli su iz Pepermint Agencije koja je organizator festivala. 

Najpoznatiji film redatelja i scenarista Kreše Golika, kojeg obilježava funkcionalistički vizualni dizajn te autentičnost kostimografije, snimljen je prema antologijskoj prozi ''Iz dnevnika maloga Perice'' zagrebačkog pjesnika i pripovjedača Vjekoslava Majera. 

 

Izvor: journal.hr

Foto: UHPA

Vaši komentari