Loading...

Foto SUD SIT: Održana radionica o promatranju biljnog i životinjskog svijeta

02.04.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Polaznici radionice, podijeljeni u skupine osmislili su 6 višednevnih prekograničnih programa koji uključuju promatranje rijetkih vrsta ptica te mediteranskog bilja

Radionicu o promatranju biljnog i životinjskog svijeta održao je engleski stručnjak Jack Delf u Seoskoj kući Čilipi u Konavlima, u okviru projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa „SUD SIT“. Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.

“Industrija usluga (turizam) mijenja se strahovitom brzinom, gotovo kao IT sector. Tvrtke moraju držati korak s promjenama, prije svega razumjeti potrebe kupaca te konstantno uvoditi kreativne i inovativne promjene koje će zadovoljiti potražnju,” istaknuo je Delf koji i sam vodi uspješnu turističku agenciju u Crnoj Gori.

Polaznici radionice, podijeljeni u skupine osmislili su 6 višednevnih prekograničnih programa koji uključuju promatranje rijetkih vrsta ptica te mediteranskog bilja. Pri predstavljanju turističkih proizvoda naglasak je stavljen na zaštitu okoliša i životne sredine te održivost samih tura kao osnovnog uvjeta turista zainteresiranih za boravak u prirodi.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Udruga Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).  Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufrinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

Sljedeća radionica o planinarenju i pješačenju održat će se u utorak, 08. travnja 2014.  u Agroturizmu Kameni Dvori (Pridvorje, Konavle). Radionicu će voditi nizozemska stručnjakinja Saskia Griep.(olj)

Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 
 
 

Vaši komentari