Loading...

Grad Pula među najpoželjnijim svjetskim destinacijama u 2017.

05.01.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Međunarodni portal The Telegraph prepoznao je Pulu kao jednu od 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini

Pula je prethodne godine ostvarila najbolju turističku sezonu u povijesti te se još jednom našla na naslovnicama svjetskih portala. Britanski ''The Telegraph'' navodi u članku sve posebnosti starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću, a promovira se kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja. 

Posebnu pozornost dobili su i pulski Svjetleći divovi koji stvaraju prelijepu noćnu vizuru grada te bogata gastronomska i vinska ponuda Istre. Britanski portal svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad pa tako napominje kako će British Airways započeti s letovima između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine.

Pulski turizam je prethodne godine srušio sve rekorde, a u zračnom prometu je prvi put u povijesti premašena brojka od 400 000 putnika. Također je došlo do povećanja broja noćenja od čak 11 posto, a sveukupno čak 16 posto više dolazaka gostiju iz Europe i cijelog svijeta.

Izvor: HrTurizam.hr

Vaši komentari