Loading...

Gradovi Mali Lošinj i Cres potpisali sporazum o suradnji turističkih zajednica

16.10.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Najavljen nastavak provođenja zajedničkih aktivnosti s ciljem daljnjeg razvoja turizma

Cresko - lošinjsku otočnu skupinu gosti doživljavaju kao jednu destinaciju, što su prepoznali gradovi Cres i Mali Lošinj te su 13. listopada 2020. godine ispred Turističkih zajednica Grada Malog Lošinja i Cresa sporazum o suradnji potpisali predsjednici Ana Kučić i Kristijan Jurjako u prisustvu direktora dviju turističkih zajednica Dalibora Cvitkovića i Sanje Živanović. Ovim dokumentom najavili su nastavak provođenja zajedničkih aktivnosti s ciljem daljnjeg razvoja turizma.

Turistička zajednica grada Cresa i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja trenutačno provode i jedinstveni Master plan razvoja turizma temeljem kojeg su definirale dugoročne vizije, ciljeve rasta te okvir za razvoj konkurentne turističke strategije koji će doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života i stvaranju novih razvojnih ciklusa.

Master planom je predviđeno kako će Mali Lošinj i Cres pristupiti valorizaciji do sada neiskorištenih resursa te ih interpretirati na inovativan i moderan način te će se kroz sve aktivnosti razvoja primjenjivati načelo održivosti s ciljem očuvanja prirodnog okruženja te kvalitete življenja.

Vizija turizma Malog Lošinja i Cresa definirana je u suradnji s ključnim destinacijskim dionicima i temelji se na tri glavna uporišta – suncu i moru, turističkom proizvodu koji trenutno generira najveći udio turističkog prometa, zatim aktivnom odmoru kao primarnom turističkom proizvodu u pred i posezoni te wellbeingu koji predstavlja sukus doživljaja zdravstvenog turizma te Wellness & Spa programa u destinaciji. 

Izvor: TZ Grada Malog Lošinja 

Foto: TZ grada Cresa i TZ Grada Malog Lošinja

Vaši komentari