Loading...

Green Eye Festival 2018.

27.08.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Od 31. kolovoza do 2. rujna NP Krka nam po drugi put donosi ovaj jedinstveni filmski festival

Drugi po redu Green Eye Festival održava se u Šibeniku od 31. kolovoza do 2. rujna pod zvjezdanim nebom na obali ispred Muzeja grada Šibenika.

Green Eye je filmski festival posvećen temama zaštite okoliša i očuvanja prirode, a organizira ga Nacionalni park “Krka” u suradnji sa produkcijskom kućom „everything works“. Tema ovogodišnjeg Green EyeFestivala jest hrana, konkretno: utjecaj povećane proizvodnje hrane na okoliš i velike količine neiskorištene i bačene hrane.

Zadaća Javne ustanove 'Nacionalni park Krka' je, pored zaštite prirodne i kulturnopovijesne baštine, promovirati vrijednosti očuvanja okoliša na jednoj široj razini, održivog načina gospodarenja resursima i upravljanja. To je nit koja se provlači kroz sve naše manifestacije, a kroz Green Eye festival je najizraženija. Filmovi koji se prikazuju ostavljaju dubok i upečatljiv dojam i potiču posjetitelje na konstruktivne rasprave. Svake godine naglasak je na specifičnoj temi. Ove godine je to hrana - osnovna ljudska potreba, koja se sve više proizvodi radi proizvodnje kao takve a ne potrošnje pa se nadamo da ćemo ovim festivalom potaknuti na razmišljanje, angažman i navike u ponašanju“, istaknuo je ravnatelj „NP Krka“ Krešimir Šakić.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a večeri nakon projekcija bit će upotpunjene glazbeno-zabavnim programom.

Više informacija dostupno je ovdje

Izvor: NP Krka

Vaši komentari