Loading...

Gulliver Travel i TUI u ekološkoj akciji

20.07.2015
Gulliver travel d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Obilježili Dan zaštite prirode čišćenjem plaže Zlatni rt – Punta Corrente Rovinj

Prošli tjedan, u organizaciji Gulliver travela i TUI Grupe, održana je akcija čišćenja plaže Zlatni rt – Punta Corrente Rovinj i njenog okoliša povodom obilježavanja Dana zaštite prirode 28. srpnja, a volonterima su se pridružili i kupači i posjetitelji plaže.

Gulliver travel u okvirima svoje politike i strategije nastoji promicati načela društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti. Pored svakodnevnog odgovornog ponašanja u skladu s navedenim načelima, ova akcija obilježavanja Dana zaštite prirode predstavlja nastavak naše kontinuirane uključenosti u aktivnosti takvog karaktera.

U akciji je sudjelovalo 18 Gulliverovih volontera kojima su se pridružili lokalni i strani kupači i posjetitelji plaže. Količina otpada na plaži nije bila nimalo očita isprve, a tijekom dva sata koliko je trajala akcija sakupljeno je ukupno 45 kilograma različitog otpada, uključujući plastične vrećice, staklo, prezervative, boce te mrtve životinje. S obzirom da plaža graniči s parkom naišli smo, nažalost, i na veliku količinu ljudskih fekalija.

Koordinatorica akcije i voditeljica TUI servisa u Gulliver travelu Martina Miler izjavila je:„ Iz tehničkih razloga smo Dan zaštite prirode obilježili nešto ranije. Usprkos velikoj vrućini i povremenim neugodnim pronalascima cijeli tim je bio izvrsno raspoložen. Kada smo sakupili svo smeće na jednu hrpu postalo je svima očito koliko su ovakve akcije čišćenja korisne i prijeko potrebne.“

Vaši komentari