Loading...

HAK potiče razvoj cikloturizma u Hrvatskoj

30.10.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Uspostava nacionalne mreže biciklističkih ruta

Novost na interaktivnoj karti Hrvatskog autokluba (HAK) su biciklističke rute koje prolaze Hrvatskom kao prinos provedbi Akcijskog plana razvoja cikloturizma proizašlom iz Strategije razvoja turizma do 2020. godine. U budućnosti HAK želi objaviti i manje rute po županijama, uz ostale sadržaje predviđene za cikloturiste.

HAK uz pomoć Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske želi popularizirati ovaj vid turizma, obogaćujući svoju Interaktivnu kartu novim sadržajima.

Za početak, u sklopu Interaktivne karte HAK je objavio EuroVelo biciklističke rute koje prolaze Republikom Hrvatskom uz kratak opis svake rute te mogućnost preuzimanja rute u KML i GPX formatu za navigacijske uređaje. Osim EuroVelo biciklističkih ruta tu su i biciklističke rute koje prolaze državnim cestama, a želja je uspostava nacionalne mreže biciklističkih ruta.

Ovaj projekt rezultat je dugotrajne suradnje sektora turizma i prometa te rezultat želje da se uspostavi nacionalna mreža biciklističkih ruta kao osnova za snažniji razvoj biciklističkog prometa, biciklističke infrastrukture i u konačnici cikloturizma.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: MINT

Foto: HAK

Vaši komentari