Loading...

Hotelijeri: Povećanje PDV-a bilo bi pogubno za investicije u turizmu

01.10.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Vlada planira povećanje međustope PDV-a na 13 posto

Vladin prijedlog povećanja međustope PDV-a u turizmu sa 10 posto na 13 posto, kao sastavni dio Prijedloga smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2014. - 2016., izazvao je nevjericu, piše Poslovni dnevnik.Dodaje se kako bi Vlada ovim potezom pomela vlastitu odluku s početka godine o snižavanju poreza na ugostiteljske usluge na 10 posto.

"Odluka bi bila pogubna za privlačenje investicija u turizmu, mijenjanje poreznih stopa nekoliko puta u godinu dana stvara nesigurnost za investitore, kojima je porezna politika među najvažnijim kriterijima", kaže Kristian Šustar, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu (UPUHH).

Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar grupe, upozorava da bi navedena mjera negativno utjecala na konkurentnost turističkih proizvoda, na poslovanje kompanija u turizmu te na kapacitet sektora da nastavi ulaganja. "Promjena porezne politike u toku poslovne godine, bez prethodne najave i kvalitetne diskusije, znatno otežava planiranje i vođenje poslovanja. Hotelijeri su već zaključili ugovaranje s ključnim partnerima za iduću sezonu i ne postoji mogućnost usklađivanja cjenovne politike s novom poreznom politikom", objašnjava Budin Arhanić.

Izvorni članak dostupan je ovdje

Vaši komentari