Loading...

Hrvatska ECTAA-ina odabrana destinacija za 2021.

20.01.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Potpisanim sporazumom ECTAA se obvezala da će među 70.000 turističkih agencija i turoperatora širom Europe promovirati Hrvatsku kao atraktivnu i sigurnu destinaciju

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Europsko udruženje nacionalnih udruga putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) potpisale su sporazum o suradnji prema kojem je Hrvatskoj po drugi puta dodijeljena titula Odabrane destinacije krovnog europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora. Ovim se sporazumom ECTAA i HTZ obvezuju na aktivnu suradnju s ciljem da u 2021. zajedničkim snagama oporave hrvatski turizam.

Oslanjajući se na raznolikosti turističkih proizvoda koje Hrvatska nudi, na prekrasnu prirodu, impresivnu baštinu i finu gastronomiju, #Croatiafullofmagic postat će #CroatiaWishList2021 za mnoge europske putnike. Tijekom sljedećih 12 mjeseci, ECTAA će postati ključni inozemni partner u promociji hrvatskog turizma, djelujući kao spona između europskih turističkih agencija i turoperatora i destinacijskih menadžment organizacija i ostalih partnera u Hrvatskoj. HTZ i ECTAA radit će ruku pod ruku ne samo na promoviranju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih destinacija u Europi, već i kao jedne od najsigurnijih.

Do kraja godine planirane su brojne aktivnosti usmjerene na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije, posebice za digitalne nomade. U Hrvatskoj će se uskoro implementirati i nova sigurnosna oznaka za sve pružatelje usluga u turizmu, koja će funkcionirati zajedno s postojećim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima. Organizirat će se i poseban webinar na temu mogućnosti koje se nude na hrvatskom tržištu, a svoj polugodišnji sastanak ECTAA će ovog proljeća održati upravo u Hrvatskoj pa će nacionalni delegati ovog udruženja iz prve ruke upoznati sigurnosne mjere i turističku ponudu Hrvatske.

"Ponosni smo što je Hrvatska, nakon gotovo deset godina, ponovno izabrana za destinaciju godine ove važne europske asocijacije. To je sjajan program i prilika da se Hrvatska predstavi kao sigurna i atraktivna destinacija pred čak 70.000 turističkih agencija i turoperatora širom Europe. U vrijeme kada turistički sektor i putnici širom svijeta željno iščekuju oporavak putovanja, isticat ćemo sigurnost i blizinu Hrvatske kao turističke destinacije, bogatstvo hrvatske turističke ponude, njenu prekrasnu prirodu, jedinstvenu baštinu i raznoliku gastronomiju", rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić."

"Kao dugogodišnje članove ECTAA-e, veseli nas činjenica da je ovom suradnjom promocija Hrvatske na stranim tržištima djelomično i u rukama naše struke te vjerujem kako ćemo se zahvaljujući njemu još bolje povezati s kolegama diljem Europe što je posebno važno u godini u kojoj se očekuje oporavak turističkog prometa", istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain.

"Veseli me što su ECTAA i Hrvatska ponovno partneri. Hrvatska je bila ECTAA-ina omiljena destinacija prije gotovo deset godina, što je rezultiralo boljim i snažnijim vezama između hrvatskih agenata i naših članova. U trenutnim teškim okolnostima, uvjereni smo da će ova suradnja olakšati nova putovanja u Hrvatsku", izjavio je predsjednik ECTAA-e Pawel Niewiadomski.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: ECTAA / HTZ

 

Vaši komentari