Loading...

Hrvatska je na ruskom tržištu proglašena najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini

04.12.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Nagrada se dodjeljuje u organizaciji National Geographic Russia

Hrvatska je osvojila novo veliko priznanje i to na ruskom tržištu, a proglašena je najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste.

Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Russia, a nagrada se, na osnovu glasova čitatelja, dodjeljuje za najbolje destinacije za odmor ruskih turista. Ove godine je glasovalo više od 270.000 čitatelja. Svečana dodjela održana je u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji „Obiteljski odmor“ i to u konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.

Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice (HTZ), primio direktor predstavništva Rajko Ružička, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i nagradi koja će svakako poslužiti i kao dodatna motivacija za buduća djelovanja na ovom vrlo važnom tržištu.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta Rusije ostvareno je više od 132.000 dolazaka i 950 tisuća noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i noćenjima od 10 posto. Gledajući po destinacijama, ruski su turisti najviše noćenja ostvarili u Poreču, Umagu i Dubrovniku.

Više informacija pronađite ovdje.

 

Izvor: Turizmoteka

Foto: National Geographic Traveler

Vaši komentari