Loading...

Hrvatska je u top 10 svjetskih destinacija

05.11.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prema istraživanju Virtuosa, udruženja agencija za luksuzna putovanja

Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo istraživanje među svojim članovima - „Vituoso Luxe Report“. Prema rezultatima istraživanja za 2019. godinu, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u tri kategorije. Naša zemlja je zauzela visoko drugo mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, šesto mjesto u kategoriji najboljih destinacija za tzv. milenijalce, odnosno mlade putnike te osmo mjesto u kategoriji najpopularnijih svjetskih destinacija.

Tržište SAD-a za hrvatski turizam predstavlja jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 570 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto. Upravo nas zbog toga još više veseli ovi rezultati koji potvrđuju odličan status Hrvatske na velikom američkom tržištu “, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Rezultate je komentirala i Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku. „Postignuti rezultati u sklopu izvješća Virtuosa posljedica su velikog rada i truda uloženog od strane svih turističkih djelatnika u ukupnu hrvatsku turističku ponudu i njenu promociju. Izuzetno nas veseli što naš rad i napredak prepoznaju članovi Virtosa, velike svjetske mreže koja ima snažan utjecaj na ukupne turističke tijekove “.

Dodatne informacije pročitajte ovdje.

Izvor i foto: HTZ

Vaši komentari