Loading...

Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta

19.11.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

250 renomiranih chefova i kulinarskih stručnjaka izdvojili su nedovoljno eksponirane gastro destinacije

Renomirani australski gastro portal Chef's Pencil proglasio je Hrvatsku jednom od najboljih neotkrivenih gastro destinacija svijeta. Riječ je o izboru „Most Underrated Foodie Destination in the World“ provedenom među 250 renomiranih chefova i kulinarskih stručnjaka, koji su izdvojili nedovoljno eksponirane gastro destinacije koje svojom gastronomskom ponudom i bogatstvom mogu stati uz bok popularnim gastro odredištima poput Francuske i Italije. Prema rezultatima ankete Hrvatska je uvrštena na četvrto mjesto, a listu predvode Filipini, Vijetnam i Meksiko, a nakon Hrvatske slijede Tajland, Peru, Australija, Jamajka, Portugal i Norveška.

„Priznanja poput ovog daju nam dodatan poticaj da nastavimo s razvojem naše gastronomske scene te da se nastavimo promovirati kao atraktivna i kvalitetna gastronomska destinacija, što doista i jesmo“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prema rezultatima ankete sastavljen je popis neotkrivenih gastro odredišta, koja nude nezaboravno gastronomsko iskustvo za sve ljubitelje dobre hrane. Unatoč tome što je Hrvatska već prepoznata po svojoj gastronomskoj izvrsnosti, chefovi i stručnjaci koji su sudjelovali u anketi smatrali su da naša zemlja zaslužuje dodatno međunarodno priznanje.

Cijelo izvješće Chef's Pencila može se pogledati ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HTZ

Foto: Chef's Pencil

 

Vezane vijesti

Vaši komentari