Loading...

Hrvatska na vrhu popisa popularnosti na TripAdvisoru

04.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Dubrovnik i Split gradovi s najvećim rastom popularnosti

Prema statističkim podacima o ponašanju i posjetima korisnika portala TripAdvisor, jedne od najvećih specijaliziranih platformi za putovanja na svijetu, Hrvatska se nalazi na vrhu popisa zemalja s ostvarenim najvećim rastom pretraživanja i popularnosti u prva četiri mjeseca ove godine. Naime, popularnost naše zemlje porasla je za visokih 27 %. Dodatna potvrda traženosti Hrvatske su gradovi Dubrovnik, koji je zauzeo prvo mjesto u kategoriji gradova s rastom popularnosti od 46 %  te Split koji se nalazi na odličnom drugom mjestu s rastom popularnosti od 41%.

„Ovo su odlični pokazatelji za hrvatski turizam ako znamo da je primjerice samo u travnju više od 280 milijuna svjetskih putnika tražila ključne turističke informacije preko TripAdvisora“, komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Iza Hrvatske se, u kategoriji zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru u navedenom razdoblju nalazi Slovenija s rastom od 22 %, Crna Gora s rastom od 18 %, Grčka s rastom od 12 % i Cipar s rastom od 11 %.

Dodajmo kako je TripAdvisor dostupan na 49 tržišta diljem svijeta u 28 jezičnih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 milijuna komentara i mišljenja putnika i turista u vezi putovanja te više od osam milijuna smještajnih objekata, restorana, doživljaja, aviokompanija i drugo.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo turizma

Foto: TripAdvisor

Vaši komentari