Loading...

Hrvatska proglašena turističkom destinacijom 2018. godine

18.10.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Dodjela nagrada „Uni-Vers“ održana je sinoć u Montréalu

Naša zemlja osvojila je nagradu za destinaciju 2018. godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca (L'Association des Agents deVoyages du Québec - AAVQ). Svečana i šesta po redu dodjela nagrada „Uni-Vers“ održana je sinoć u Théâtre Rialto u Montréalu, a Hrvatska je pobijedila u jakoj konkurenciji koju su činili Portugal, Meksiko, Kuba i Dominikanska Republika. Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, a koje pokriva i tržište Kanade.

 „Što se tiče procjene ukupnog broja dolazaka i noćenja s kanadskog tržišta u idućoj godini, očekuje se daljnji rast putovanja u Hrvatsku po stopi rasta od minimalno 20 posto. Procjene se temelje na prognozi oporavka kanadskog gospodarstva, snažnim doprinosom direktnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanjima u Hrvatsku“, zaključila je Rodin.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice izjavio je: „Osvojena nagrada za destinaciju godine potvrda je odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 170 tisuća dolazaka i 470 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 24 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Dodatni značaj ove nagrade je u činjenici što se ista dodjeljuje po izboru profesionalaca iz turističke industrije, odnosno predstavnika putničkih agencija i turoperatora, ali i na temelju glasova opće publike i ljubitelja putovanja“.

Više pročitajte ovdje.

 

Izvor i foto:  HTZ

Vaši komentari