Loading...

Hrvatska turistička ponuda na najvećem turističkom sajmu na Bliskom Istoku

29.04.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu svoju ponudu predstavlja i 7 suizlagača

Hrvatska turistička zajednica i ove godine predstavlja nacionalnu turističku ponudu na sajmu ATM - Arabian Travel Market, koji se održava u Dubaiju od 28. travnja do 1. svibnja. Sajam i hrvatski štand obišao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„Predstavljanje hrvatske turističke ponude na ovom tržištu i daljnje unaprjeđenje suradnje s UAE ima višestruke efekte za hrvatski turizam i gospodarstvo. U tom kontekstu do posebnog izražaja dolazi direktna aviolinija koja povezuje Zagreb i Dubai avioprijevoznika Emirates koja je dovela do povećane potražnje poslovnih putnika, ali i turista iz istočnoazijskih država“, poručio je direktor Staničić dodavši kako se puno očekuje i od aviolinije prijevoznika Fly Dubai koja će od 2. lipnja do 13. listopada dva puta tjedno povezivati Dubrovnik i Dubai. 

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i sedam suizlagača: TZ grada Zagreba, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, NP Plitvička jezera, HUP, Amathus Travel Croatia, Abacus Tours te Jung Sky. 

„Na sajmu ATM Dubai, glavni grad Hrvatske predstavljamo kao city break i zdravstvenu destinaciju, a posebno smo ponosni na hotele, ugostitelje i jednu putničku agenciju s halal certifikatom“, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Inače, Turistički sajam ATM Dubai najveći je i najposjećeniji turistički sajam na Bliskom Istoku koji se ove godine održava po 26. put. Na sajmu se očekuje oko 40.000 turističkih djelatnika i dužnosnika iz cijelog svijeta, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni oko 2,5 milijarde američkih dolara. 

Više pročitajte na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

 

Vaši komentari