Loading...

Hrvatska turistička zajednica slavi četvrt stoljeća

18.12.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Svečana proslava održava se 18. prosinca 2017. u Zagrebu

Kao nacionalna turistička organizacija HTZ je osnovan krajem lipnja 1992., a 25. obljetnicu proslavit će na svečanosti 18. prosinca u Zagrebu s partnerima, uključujući, kako najavljuju iz Glavnog ureda HTZ-a, i predstavnike hrvatske Vlade, dosadašnje ministre turizma koji su po funkciji i predsjednici HTZ-a te direktore HTZ-a. Za tu je priliku priređen bogat program s izložbom i pregledom najvažnijih događanja iz povijesti HTZ-a.

Turistički rekordi i odlična pozicija Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti rezultat su sinergije javnog i privatnog sektora i djelatnika u turizmu, koji su zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) u zadnjih 25 godina stvarali i promicali identitet i ugled hrvatskog turizma, ocjena je direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića uoči proslave 25 godina HTZ-a.

“Ne tako davno Hrvatska je inozemne medije većinom ‘punila’ vijestima o ratnim i političkim zbivanjima, dok je sadašnjost sasvim drukčija, posebice kada govorimo o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, u čemu je HTZ odigrala veliku i važnu ulogu”, poručio je u razgovoru za Hinu Staničić, dodavši da su iza HTZ-a u 25 godina veliki uspjesi i projekti, koji su važan dio današnje Hrvatske i za što se na suradnji i iznimnom doprinosu zahvaljuje stručnim i turizmu odanim djelatnicima.

Hrvatski turizam se u zadnjih 25 godina zbog aktivnosti HTZ-a prometnuo u jedan od najvažnijih domaćih gospodarskih sektora, s uzlaznim trendom gotovo svih ekonomskih i socijalnih pokazatelja. Među njima je i rast broja zaposlenih, kojih je ove godine u turizmu više od 150 tisuća, te rast broja smještajnih, ugostiteljskih i raznih drugih objekata turističke infrastrukture.

Staničić je naveo da će HTZ i dalje djelovati s ciljem promocije Hrvatske i kao mjesto podrške svim kvalitetnim idejama i projektima koji će turizmu dati novu dodanu vrijednost te se osvrnuo i na stalni rast investicija i prihoda od turizma, kao i fizičkog turističkog prometa zadnjih više od 15 godina, koji je često bio i iznad europskih prosjeka.

Više informacija pronađite ovdje.

 

Izvor: Lider/Hina

Foto: HTZ

 

Vaši komentari