Loading...

Hrvatska u top 10 destinacija svijeta

05.12.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prema istraživanju Virtuosa visoko smo pozicionirani u tri kategorije te je potvrđena popularnost Hrvatske na sjevernoameričkom tržištu kao jedne od najbrže rastućih destinacija

Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo tradicionalno istraživanje među svojim članovima - „Virtuoso Luxe Report“. Prema rezultatima istraživanja za 2018. godinu, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u tri kategorije, s napretkom na ljestvici u odnosu na rezultate istraživanja za 2017. godinu.

Tako je Lijepa naša zauzela visoko 2. mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, u kategoriji najpopularnije internacionalne destinacije Hrvatska zauzela je 8. mjesto, te u kategoriji najpopularnije destinacije za tzv. millenials putnike 6. mjesto.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić tijekom službenog boravka u SAD-u sudjelovao je na konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), koja se održala u Hollywoodu (Florida) te se tom prilikom susreo s predsjednikom USTOA-e Terryem Daleom, predstavnicima udruge putničkih agencija Signature Travel Network te predstavnicima mreže za luksuzna putovanja Virtuoso s kojima je dogovoren plan aktivnosti za 2018. godinu, kao i dugoročni tijek suradnje.

Direktor Staničić napomenuo je kako su svi partneri potvrdili ovogodišnje odlične rezultate i rast od 35 posto u dolascima i noćenjima, odnosno popularnost Hrvatske na sjevernoameričkom tržištu kao jedne od najbrže rastućih destinacija. 

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: HTZ

Vaši komentari