Loading...

Hrvatski turizam ispunio dosadašnja očekivanja

29.09.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U proteklih osam mjeseci Hrvatska bilježi 85 milijuna realiziranih noćenja

Prema dostupnim podacima, Ministarstvo turizma je početkom rujna predstavilo rezultate kako je od siječnja do kolovoza ostvareno 14.8 milijuna dolazaka (+14 posto) i 85 milijuna noćenja (+13 posto).
Tako je u kolovozu najviše noćenja gledajući po destinacijama ostvareno u Rovinju, Medulinu, Poreču, Dubrovniku, Umagu i Crikvenici.

Zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ministar Cappelli poručuje: „Rekordi turističkog prometa koji nas prate od početka godine potvrđuju i opravdavaju kvalitetno upravljanje turističkim sustavom, dobro odrađene promotivne aktivnosti, snažno ulaganje u kvalitetu ponude i usluge, te raznolikost sadržaja u destinacijama. Najave za posezonu su odlične i ovaj snažan dvoznamenkasti rast turističkog prometa približava nas, po prvi puta u hrvatskoj povijesti, brojci od 100 milijuna noćenja. Isto tako, na razini cijele godine očekujemo viši turistički rast od europskog prosjeka. To je smjer u kojem želimo ići i dalje, jer samo predanim i kvalitetnim radom svih dionika u turizmu Hrvatska može postati još konkurentnija turistička destinacija“.

 

Izvor i foto: Ministarstvo turizma

Vaši komentari