Loading...

HTZ edukacija ''Cikloturizam i aktivni turizam – Od najboljih iskustava prema novim iskustvima''

05.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Radionice su održane krajem ožujka u Zagrebu i Splitu

U sklopu projekta stručnog usavršavanja javnog i privatnog sektora te u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizirala je edukaciju pod nazivom ''Cikloturizam i aktivni turizam - Od najboljih iskustava prema novim iskustvima''.

Na navedenu temu realizirane su 2 radionice: 28. ožujka 2017. u Splitu te 29. ožujka 2017. u Zagrebu.

Radionice su bile namijenjene zaposlenicima u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, razvojnim agencijama, receptivnim turističkim agencijama (komercijalistima, produkt menadžerima, voditeljima poslovnica), potencijalnim gospodarskim i drugim subjektima koji se bave razvojem proizvoda i usluga u turizmu.

Kroz interaktivne module sudionicima je omogućeno konsolidiranje i nadogradnja dosadašnjih znanja, iskustava i postignuća, kao i da razmotre i identificiraju konkretne prilike za poboljšanje kvalitete turističke ponude. Prezentirani su i analizirani trendovi u svijetu vezano za cikloturizam i aktivni turizam, po tržištima i pojedinim ciljnim skupinama. Analizirana je strategija i akcijski plan razvoja cikloturizma i aktivnog turizma u RH i trenutno stanje ponude.

Nadalje, razmatrani su prioriteti i značaj suradnje, međusobnog povezivanja i stvaranje specijalističkih klastera, a kroz praktične vježbe i uz korištenje konkretnih metoda sudionici su imali priliku pokazati kako uspješno kreirati, promovirati i distribuirati postojeće ili nove destinacijske proizvode posebnih oblika turizma.

Predavač je bila gospođa Kirsi Hyvaerinen, koja je diplomirala na Sveučilištu Heilbronn u Njemačkoj, smjer turizam i marketing, a koja od sredine 90-tih radi kao savjetnik i voditelj na nizu međunarodnih projekata vezanih za turističku industriju.

Vaši komentari