Loading...

HTZ obilježio 25 godina djelovanja

03.07.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Osnivačka sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice održana je 30. lipnja 1992. godine

U petak, 30 lipnja 2017. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) obilježila je 25 godina od osnutka, odnosno od dana kada je održana Osnivačka sjednica Sabora Hrvatske turističke zajednice, 30. lipnja 1992. godine.

Hrvatska je u ovih 25 godina postala jedna od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija, a turizam jedan od najvažnijih sektora zemlje, koji u domaćem BDP-u ostvaruje značajan udio od gotovo 20 posto. Turistički promet u posljednjih nekoliko godina bilježi konstantne poraste, veće od europskih prosjeka, a trendovi porasta bilježe se i u segmentu turističkih prihoda te investicija u sektoru turizma. 

Iako hrvatski turizam iz godine u godinu ostvaruje odlične rezultate, u obzir valja uzeti i nove izazove koje donosi budućnost, posebice kada se radi o zahtjevnom konkurentnom okruženju i turističkim trendovima. Bez obzira na sve, Hrvatska turistička zajednica će i dalje djelovati s ciljem stvaranja i promicanja identiteta i ugleda hrvatskog turizma. 

HTZ je svojim djelovanjem dao značajan doprinos ukupnim pozitivnim rezultatima kretanja turističkog prometa hrvatskog turizma u cjelini, kao i značajnom povećanju prihoda od turizma. Turizam je danas zaštitni znak Hrvatske, a Hrvatska nezaobilazno mediteransko odredište.

Više možete pročitati ovdje.

 

Izvor: HTZ

Vaši komentari