Loading...

HTZ: Održana konstituirajuća sjednica Skupštine

06.10.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Predsjedniku UHPA-e novi mandat u Turističkom vijeću

U ponedjeljak, 4. listopada 2021., održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na kojoj su izabrani članovi Turističkog vijeća za novo mandatno razdoblje, usvojena radna izvješća o poslovanju HTZ-a te prijedlog Odluke o odabiru ponuditelja za izradu strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2022. – 2026. godine.

Turističko vijeće sastoji se od trinaest članova, koji se biraju na mandat od četiri godine, a čine ga ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kao predsjednica te osam članova koje bira Skupština, dva člana koje delegira Ministarstvo te po jednog člana kojeg delegiraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. U novi sastav Turističkog vijeća HTZ-a izabrani je i Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i član Turističkog vijeća Zadarske županije.

„Održali smo konstituirajuću sjednicu Skupštine HTZ-a te donijeli niz važnih odluka za predstojeće razdoblje. Važno je da smo se uspjeli sastati uživo, uz pridržavanje epidemioloških mjera te da smo imali priliku za konstruktivnu raspravu. Sada se nalazimo u ključnom trenutku za hrvatski turizam u kojem imamo mogućnost našu zemlju pozicionirati kao održivu i inovativnu turističku destinaciju, stoga je od neizmjerne važnosti da svi dionici turističkog sektora daju svoj doprinos. Skupština, kao i Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, svojim znanjem, iskustvom i motiviranošću doprinijet će ovim ciljevima“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: MINTS

Foto: HTZ

 

Vaši komentari