Loading...

HTZ predstavila turističku ponudu Hrvatske u Seulu

12.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sudjelovale su i turističke zajednice Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije, grada Zagreba i grada Dubrovnika

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u Seulu (Južna Koreja) organizirala je edukacijsku prezentaciju u sklopu koje su svi sudionici detaljno upoznati s turističkom ponudom Hrvatske, posebice s ponudom županija koje su sudjelovale na radionici.

Među sudionicima je bilo čak 74 putničkih agenata, kao i 11 predstavnika korejskih medija. Od hrvatskih sudionika sudjelovale su turističke zajednice Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije, grada Zagreba i grada Dubrovnika, te Turkish Airlines.

''S obzirom na  ekonomski rast i sve veću globalnu snagu dalekoistočnih zemalja, treba prepoznati važnost ovog turističkog bazena – Kine, Japana, Koreje. To su nacije koje vole putovati, a godišnje u prosjeku troše po nekoliko stotina milijun dolara. U našoj županiji iznimno zanimanje pokazuju za zaštićenu prirodnu baštinu i UNESCO lokalitete, konkretno za Nacionalni park Krka te staru gradsku jezgru s katedralom Sv. Jakova. Također, vrlo je važno što njihov temeljni motiv dolaska nije sunce i more pa dolaze uglavnom izvan glavne turističke sezone“, ističe Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije.

Od siječnja do kraja svibnja u Šibensko-kninskoj županiji boravilo je 6.447 Korejaca koji su ostvarili 7.348 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je porast od 37 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima, a prema ovogodišnjim najavama iz Seula broj gostiju s Dalekog istoka trebao bi i dalje rasti.

 

Izvor: HrTurizam i HTZ

Vaši komentari