Loading...

HTZ provodi izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN)

07.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Tema projekta je „Kulturni turizam“, a provodi se u suradnji s Europskom komisijom

Hrvatska turistička zajednica i ove godine provodi izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) na temu „Kulturni turizam“ s ciljem nagrađivanja i promicanja netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu temeljenu na materijalnoj kulturnoj baštini.

Projekt EDEN se provodi u suradnji s Europskom komisijom koja definira opće smjernice, uvjete i kriterije, dok europske države, koje su dio EDEN projekta, organiziraju izborni postupak na nacionalnoj razini. Odabire se do deset destinacija koje ulaze u uži izbor za nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti, a u zadnjem krugu ocjenjivanja, bira se jedna destinacija - nacionalni pobjednik i četiri destinacije finalista.

Svih pet destinacija bit će predstavljene kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te biti pozvane da se pridruže europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma.

Pobjednička destinacija na nacionalnoj razini dobiva naziv Europska destinacija izvrsnosti te će biti promovirana i putem službene web stranice Europske komisije.

„Kulturni turizam jedan je od segmenata po kojem je Hrvatska, kao turistička destinacija, u svijetu itekako dobro prepoznata. Upravo nas zbog toga izuzetno veseli ovogodišnja tema u sklopu EDEN projekta, koji ujedno predstavlja i priliku za dodatnom promocijom onih destinacija koje imaju velik, ali nedovoljno iskorišten potencijal. Siguran sam da će mnoge destinacije prepoznati svoje kvalitetne resursne osnove iz kulturnog turizma i sudjelovati u projektu“, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić

 

Izvor: HTZ

Vaši komentari