UHPA.hr
Loading...

IATA: Singapur prihvatio IATA Travel Pass

07.04.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Od 1. svibnja 2021. putnici koji putuju u Singapur moći će koristiti IATA Travel Pass za dijeljenje rezultata o PCR testu na COVID-19 koji su učinili prije polaska

Rezultat je to dugotrajne suradnje između Uprave za civilno zrakoplovstvo Singapura (CAAS) i IATA-e kako bi se olakšalo neometano i učinkovito putovanje putem digitalne potvrde o testiranju na COVID-19.

Putnici će predočiti rezultate prilikom prijave na let u zračnoj luci polaska kao i po dolasku na imigracijske kontrolne točke u zračnoj luci Chang. Putnici za Singapur koji namjeravaju koristiti IATA Travel Pass trebaju provjeriti kod zrakoplovne tvrtke s kojom putuju ispunjavaju li uvjete za korištenje IATA Travel Pass-a.

Čelnici IATA-e ističu da će uspostavljanje pouzdanih i sigurnih rješenja o provjeri zdravlja putnika (digitalni zdravstveni certifikati) biti presudni u olakšavanju putovanja zrakoplovima i zaštiti javnog zdravlja te očekuju da će ovakav model suradnje slijediti i druge vlade.

Prema informacijama IATA-e, više od 20 zračnih prijevoznika najavilo je da će provesti probna ispitivanja IATA Travel Pass-a.

Izvor i foto: IATA

 

Vaši komentari