Loading...

In cultura veritas: Održana prva radionica za identifikaciju ponude i uspostavu turističke destinacije

21.12.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Radionica za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora subregije Obsotelje i Kozjansko održana je 20. prosinca 2018. u Šmarju pri Jelšah

U sklopu projektne aktivnosti razvoja zajedničke turističke destinacije radionica za predstavnike javnog, privatnog i neprofitnog sektora u projektu In cultura veritas - razvojem atraktivne turističke destinacije do bolje valorizacije i održivog korištenja kulturne baštine održana je 20. prosinca 2018. u Šmarju pri Jelšah.

Radionicu je vodila  dr.sc. Romana Lekić, stručnjakinja za destinacijski menadžment. Kroz zajedničku raspravu i aktivno sudjelovanje predstavnika svih relevantnih  dionika identificirane su postojeće atrakcije i manifestacije na području i subregije Obsotelje i Kozjansko te provedena SWOT analiza trenutne situacije u destinaciji. 

Radionica u Šmarju pri Jelšah, prva je od četiri planirane radionice ( 2 za hrvatske i 2 za slovenske dionioke). Zaključci će se koristiti za izradu Plana uspostave nove prekogranične turističke destinacije.

Glavni cilj projekta In cultura veritas je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti proizvođača područja kroz razvoj nove održive prekogranične turističke destinacije, jačanjem kapaciteta lokalnih dionika i sveobuhvatnom promocijom.

Projekt In cultura veritas - razvojem atraktivne turističke destinacije do bolje valorizacije i održivog korištenja kulturne baštine provodi se uz potporu Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska.

 

Vaši komentari