Loading...

Inspire Investments preuzeo Kompas Zagreb d.d.

28.04.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Cilj je kroz provedbu novih poslovnih modela i procedura te inovativnih tehnologija ostvariti značajne iskorake u kontekstu daljnjeg rasta poslovanja i profitabilnosti

Ovih dana dovršen je proces preuzimanja 86% udjela u dioničkom društvu Kompas Zagreb d.d. iz Zagreba, čime je Društvo Inspire Investments d.o.o. postalo novi većinski vlasnik Kompasa. Potpisom Ugovora okončan je višemjesečni proces dubinske analize poslovanja te kompletirana transakcija, koju su svojim potpisima ovjerili g. Matko Bolanča za račun Društva, te g. Ivan Pukšar, dosadašnji većinski vlasnik Kompasa Zagreb d.d.

Cilj je kroz provedbu novih poslovnih modela i procedura te inovativnih tehnologija nastojati ostvariti značajne iskorake u kontekstu daljnjeg rasta poslovanja i profitabilnosti.

"Preuzimanjem jedne od vodećih domaćih turističkih agencija Kompasa d.d., Inspire Investments nastavlja najavljena ulaganja u turistički sektor. Ranijim preuzimanjem Fleet rent a cara te budućim ulaganjima u turizam nastaje nova grupacija koja će u idućim godinama dodatno pridonijeti razvoju turizma i pozitivno utjecati na ukupan rezultat domaćeg turističkog proizvoda", ističu iz Inspire Investments-a.

Točan iznos transakcije je ugovorno zaštićen kao poslovna tajna, ali naglašavaju da se strategija Inspire Investments-a temelji na procesima okrupnjavanja poslovnih subjekata koji pokrivaju uslužni sektor u najvećoj mjeri oslonjen na turizam.

Najavljuju da će projekt okrupnjavanja u budućnosti dobiti nove 'konture', kao i da će nove potencijalne akvizicije imati za cilj dodatno oplemenjivanje i jačanje grupacije na čijem je čelu Inspire Investments u vlasništvu Matka Bolanče i Krešimira Kukeca.

Matko Bolanča istaknuo je da je preuzimanje Kompasa novi i strateški vrlo bitan iskorak kroz ulaganje u poslovni subjekt koji pokazuje izniman potencijal za značajan rast i širenje poslovanja te najavio da će promjenom poslovnog modela kroz primjenu inovativnih tehnologija i procedura poslovanja nastojati ostvariti značajne iskorake ka daljnjem rastu poslovanja i profitabilnosti.

Također je naglasio da sve navedeno nikako ne znači da će mijenjati ili negativno utjecati na stabilnost radnog kadra, već će fokus biti na unapređenju njihovog znanja i refokusiranje na poslovne prioritete. Dugoročni cilj im je stvaranje stabilne i jake turističke priče koja će kroz jačanje postojećeg poslovanja i primjenom novih modela usluga ostvarivati zadane poslovne rezultate na razini profitabilnosti i cjelokupne financijske stabilnosti.

Dosadašnji većinski vlasnik, Ivan Pukšar, i dalje ostaje dio Kompasa kao savjetnik uprave.

 

Izvor: Kompas Zagreb d.d. i HINA

Vaši komentari