Loading...

Istraživanje „Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj - TOMAS Ljeto“

19.07.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prvi rezultati bit će predstavljeni krajem 2017. godine

Institut za turizam po deseti put provodi istraživanje pod nazivom „Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – Tomas Ljeto“ na inicijativu Ministarstva turizma i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Prvi rezultati istraživanja javnosti će biti predstavljeni krajem 2017. godine, a službeno istraživanje bit će izdano najkasnije početkom 2018. godine. Istraživanje, koje je zadnji put provedeno 2014. godine, pružit će aktualne i detaljne informacije o profilu turista koji dolaze u Hrvatsku, njihovim motivima dolaska, dnevnoj potrošnji, zadovoljstvu u destinacijama i sl.

Ovo istraživanje turističke potražnje ljetnog, odmorišnog turizma ima najdulji kontinuitet u skupini istraživanja TOMAS, a riječ je o primarnom istraživanju u kojem se podaci prikupljaju od lipnja do listopada izravno od turista u komercijalnim smještajnim objektima – hotelima, kampovima i privatnom smještaju, u više od 70 mjesta na obali i otocima i to na uzorku od 5.000 ispitanika.  

Uz to, po peti put se provodi i istraživanje TOMAS Nautika Jahting, koje je zadnji put provedeno 2012. godine. Provodi se u 28 marina i osam luka otvorenih za javni promet duž obale i na otocima od srpnja do listopada, a anketiraju se nautičari-jahtaši na vlastitim plovilima i u čarteru.

Iz Instituta za turizam vjeruju kako će ovim istraživanjima omogućiti dobivanje bogate informativne slike o gostima kako bi svi oni koji kreiraju turističke proizvode i promoviraju ih, isto kao i nositelji turističke politike, mogli donijeti odluke o potrebi inovacija ili promjena vezanih uz obilježja i preferencije turističkog tržišta. 

Više informacija pronađite ovdje.

 

Izvor i foto: Institut za turizam

Vaši komentari