Loading...

Izložba Alexandera Caldera u Umjetničkom paviljonu

08.07.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Calderova djela predstavit će se u sklopu ciklusa Najveći kipari XX. stoljeća

Umjetnički paviljon u Zagrebu priredio je svim ljubiteljima likovne umjetnosti veliku međunarodnu izložbu. Ovoga puta riječ je o umjetniku Alexanderu Calderu čije je ime od nezaobilazne važnosti u povijesti umjetnosti 20. stoljeća, ali i ovoga našeg stoljeća, jer je svojim djelima utjecao i bio inspiracijom kasnijim generacijama. Calderova djela predstavit će se u sklopu ciklusa Najveći kipari XX. stoljeća, koji je u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu započet 2014. godine izložbom Joana Miróa, a nastavljen 2015. godine retrospektivnom izložbom francuskog kipara Augustea Rodina te potom izložbom švicarskog kipara Alberta Giacomettija. Na izložbi u Umjetničkom paviljonu bit će izložena djela iz Calderove tzv. „zrele“ faze koja obuhvaća upravo mobile i stabile, a po kojoj je globalno prepoznatljiv.

Izložba u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu prva je u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe koja predstavlja dio opusa ovog, u povijesti moderne umjetnosti, iznimno važnog kipara, kipara koji je unio pokret u skulpturu. Za izložbu, koja će se održati od 27.9.2019. – 5.1.2020., skulpture i slike Alexandra Caldera posudit će najznačajniji europski muzeji.

Ova izložba je jedinstvena prilika da se posjetitelji susretnu sa slikama i skulpturama kipara koji je kreirao tijekove, ne samo umjetnosti svojega vremena, već i nakon svojega vremena ostavivši dubok trag i utjecaj i na umjetnicima ovoga našeg stoljeća. S obzirom na jedinstvenu izložbu, Umjetnički paviljon pripremio je i agencijski popust za ulaznice te stručno vodstvo uz prethodnu rezervaciju termina dolaska grupe. Kao dodatnu pogodnost Umjetnički paviljon nudi i 10% popusta prilikom kupnje kataloga izložbe za gotovinsko plaćanje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: Umjetnički paviljon u Zagrebu

 

 

Vaši komentari