Loading...

Jačanje poslovne suradnje kroz programe mobilnosti

15.05.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Filip Donadić iz agencije Petros iz Zagreba u veljači je sudjelovao u projektu stručnog usavršavanja u Njemačkoj

foto: Filip Donadić s kolegama iz poduzeća TCME (touristic concept marketing & events international)

Stručno usavršavanje, Filip Donadić proveo je u uredu poduzeća TCME (touristic concept marketing & events international) u Berlinu od 10. do 21. veljače 2014 . TCME ima sjedište u Berlinu a bavi se pružanjem specijaliziranih usluga u turizmu. Poduzeće ima urede u sedam različitih zemalja, uključujući Hrvatsku. Nudi široku mrežu usluga i kontakta kao i bazu podataka sa tisuće turoperatora, turističkih agencija i ostalih poduzeća.

 „Boravak u njemačkoj putničkoj agenciji TCME unaprijedio je moja znanja i vještine posebno na području razvoja inovativnih turističkih proizvoda. Osim toga, ovo je prilika za detaljnije upoznavanje poslovanja turoperatora u Njemačkoj. Cjelokupni program mobilnosti ocijenio bih visokom ocjenom i smatram da je sve bilo vrlo uspješno“, zaključio je Donadić.

Osim formalnog dijela, Donadić imao je priliku posjetiti Tropske otoke.  Radi se o turističkoj atrakciji udaljenoj 60 kilometara od Berlina. U staroj ratnoj bazi  izgrađen je tematski kompleks koji se sastoji od velike plaže, umjetnog mora, prašume i različitih tropskih biljaka. Temperatura se ne spušta ispod 26°C. Uz sve to, posjetiteljima se nudi smještaj te 13 restorana i barova. Tropski otoci primjer su uspješne turističke ponude, a moguće ih je posjetiti tijekom cijele godine.

Program mobilnosti financijski je podržala Europska komisija kroz program „Leonardo da Vinci Mobilnost – Osobe na tržištu rada“ s 17.480,00 EUR za njegovo provođenje. Projekt uključuje Udrugu hrvatskih putničkih agencija kao koordinatora projekta i partnera ASR - udrugu neovisnih putničkih agencija Njemačke kao ustanovu domaćina (uključujući članove ASR-a). Za sudionike mobilnosti su osigurana financijska sredstva za životne, putne i troškove pripreme. (Olja Ljubišić)

 

Vaši komentari