Loading...

Javni poziv za program „Konkurentnost turističkog gospodarstva"

23.02.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od tri mjere, od kojih je za članove UHPA-e najzanimljivija mjera B - Razvoj posebnih oblika turizma

Ministarstvo turizma danas, 23. veljače, je objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, kroz ciljanu potporu ulaganjima u diversifikaciju ponude, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, inovativne i nove destinacijske turističke proizvode, korištenje novih IT i komunikacijskih tehnologija i sl., namijenjenim očuvanju radnih mjesta, novom zapošljavanju, rastu i razvoju turističkog gospodarstva.
 
Ministarstvo turizma će, s ukupno 24.194.000 kuna, sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači.
 
Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od tri mjere:
 
A - Povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti;
 
B – Razvoj posebnih oblika turizma;
 
C – Internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost.
 
Mjera B - Razvoj posebnih oblika turizma namijenjena je subjektima registriranim za pružanje usluga u turizmu i ugostiteljstvu. Među prihvatljivim projektnim aktivnostima, između ostalog su kreiranje i provedba paket aranžmana novih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa (aktivni i kreativni turizam, turizam hrane i vina, arheološki, botanički, geoturizam, promatranje ptica i drugi posebni oblici turizma), vezanih za predsezonu i podsezonu jadranske Hrvatske, te cjelogodišnju ponudu kontinentalne Hrvatske. Uz program je obvezno dostaviti dokaz o realizaciji sličnih projekata u posljednje dvije godine-priznaju se ugovori s najmanje tri gospodarska subjekta registrirana za pružanje ugostiteljskih ili turističkih usluga, podaci o broju gostiju, noćenjima, broju izleta i sl.). U sklopu mjere najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 30.000 kuna, a najviši iznos potpore je 300.000 kuna.
 
Javni je poziv otvoren do 30. ožujka 2015. godine, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na web stranicama Ministarstva turizma OVDJE.
 

Vaši komentari