Loading...

Ključni UHPA-ini projekti na Danima hrvatskog turizma

21.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

DHT su idealna prilika za sve djelatnike čiji je posao vezan za turizam da postave pitanja i na licu mjesta dobiju odgovore

Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica organizirali su Dane hrvatskog turizma u Opatiji, 16. i 17. listopada 2014.

U dva dana DHT-a održani su okrugli stolovi, sastanci, prezentacije i dodjele nagrada organizatora.

Udruga hrvatskih putničkih agencija održala je prezentacije svojih ključnih projekata. Direktor UHPA-e Željko Trezner govorio je o Društveno odgovornom poslovanju, dok je voditeljica Ureda UHPA-e Danijela Džambo Boromisa prezentirala Specijalizacije turističkih agencija u članstvu UHPA-e  te Implementaciju sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001: 2008.

Travelife je vodeća inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju. Vidljivo je kako sve veći broj vodećih turoperatora prihvaća i primjenjuje načela društveno odgovornog poslovanja u turizmu.

Specijalizacija turističkih agencija po temama, područjima i posebnim tržištima pokrenuta je u suradnji s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske. Ideja je svakodnevnim radom UHPA članove poticati na stručno usavršavanje, educiranje o kvaliteti te da poticanje na ulaganje u ljudske potencijale kako bi na svom području bili konkurentni i najbolji među najboljima. Ukupno je do sada iz ovog projekta proizašlo 60 agencija specijaliziranih po posebnim područjima, tržištima i temama.

Norma ISO 9001:2008 međunarodno je priznata norma uvedena od Međunarodne organizacija za standardizaciju (ISO) za sustave upravljanja kvalitetom. Uspješno implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i poslovanje u skladu sa zahtjevima ove norme je opće prihvaćen način rada kojim osiguravamo sadašnjim i budućim  kupcima ili partnerima očekivanu kvalitetu proizvoda ili usluga. Unutar ovog projekta postoje 40 certificiranih članova UHPA-e te sam Ured UHPA-e.

Osim prezentiranja dosadašnjih uspješnih rezultata projekata, Željko Trezner i Danijela Džambo govorili su o daljnjim aktivnostima u sklopu navedenih projekata.

Vaši komentari