Loading...

Konferencija o realizaciji inovacijskih potencijala u poduzetništvu

26.09.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održala se u organizaciji Europske komisije u Pisi, a direktor UHPA-e govorio je o poticanju poduzetničke klime i razvoja inovacija u turističkom poslovanju

Direktor UHPA-e Željko Trezner  od 24. do 25.  rujna, na poziv Europske komisije, sudjelovao je u Italiji na međunarodnoj konferenciji o strategiji razvoja pametnih specijalizacija (Smart Specialisation Strategy (S3)) i lociranju adekvatnih gospodarskih resursa.

Dvodnevna konferencija održala se pod nazivom Entrepreneurial discovery process (EDP), odnosno fokus tema konferencije bio je na procesima sustavnog istraživanja i praćenja tehnologijskih, političkih, socijalno ekonomskih, demografskih te zakonskih promjena i prilika za kreiranje novih proizvoda i usluga.

Direktor UHPA-e Željko Trezner govorio je na panelu o institucionalizaciji EDP-a na kojem se diskutiralo o poticajima za osnaživanje aktera koji su najsposobniji realizirati inovacijske potencijale te o alatima i mehanizmima politike za poticanje i prikupljanje poduzetničkih znanja od strane tvrtki i institucija.

 

Vaši komentari