Loading...

Korištenje ISO loga

28.07.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sve agencije koje su u travnju dobile ISO certifikat mogu koristiti ISO logo koji im je dostavljen od strane UHPA-e na način koji je propisan uputama dostavljenim uz logo. LRQA će nadgledati korištenje znaka tijekom nadzornih posjeta te posjeta obnove potvrde o odobrenju

LRQA znak odobrenja ISO 9001
 
znači da je vaša firma odobrena od strane LRQA sukladno odgovarajućoj normi. Odgovarajući LRQA znak odobrenja može se upotrebljavati na uredskom, reklamnom i oglasnom materijalu, poslovnoj zgradi, zastavama, vozilima itd. Može biti otisnut u jednoj boji, s time da se može koristiti bilo koja boja, i to tako da je znak u potpunosti jasan i čitljiv. Molimo obratite pažnju da znak ne smijete koristiti tako da se naslućuje kako je LRQA odobrio proizvod ili uslugu. Stoga se ne može koristiti na samom proizvodu ili njegovoj ambalaži. Znak se odnosi na vaš sustav upravljanja te može biti korišten samo u tom kontekstu.
 
Znak se ne smije koristiti tako da se naslućuje certifikacija nekog drugog područja odobrenja ili lokacije, a koje nije navedeno na potvrdi o odobrenju (certifikatu).Pravilna uporaba LRQA znaka ugovorna je obveza te će LRQA nadgledati njegovo korištenje tijekom nadzornih audita i audita obnove potvrde o odobrenju (certifikata).
 

LRQA znak odobrenja ISO 9001+UKAS
 
UKAS-ov nacionalni znak ovlaštenja za sustave upravljanja kvalitetom.
 
Znak odobrenja LRQA s UKAS-ovim nacionalnim znakom ovlaštenja (UKAS-ov znak ili znak kvačice i krune) znači da je vaša firma odobrena od strane LRQA za sustave upravljanja kvalitetom sukladno pravilima UKAS-ove sheme (United Kingdom Accreditation Service). Znak odobrenja može se upotrebljavati na uredskom, reklamnom i oglasnom materijalu. Međutim, ne može se koristiti na poslovnim zgradama, zastavama, vozilima ili nekom drugom proizvodu namijenjenom za reklamne svrhe. UKAS je postavio sljedeća ograničenja kod korištenja znaka odobrenja LRQA s UKAS-ovim nacionalnim znakom ovlaštenja:
 
LRQA s UKAS-ovim ne smije biti korišten na dokumentima, naljepnicama ili omotima tako da se naslućuje kako je LRQA odobrio proizvod ili uslugu. Znak se odnosi na vaš sustav upravljanja i može se koristiti samo u tom kontekstu. Ne smije se koristiti na dokumentaciji ili potvrdama vezanim uz proizvode ili usluge, kao npr. potvrdama o suglasnosti, potvrdama o ispitivanjima ili potvrdama o umjeravanju. Ne smije se koristiti za predstavljanje proizvoda ili usluga izvan područja odobrenja firme.
 
LRQA s UKAS-ovim smije se koristiti samo na način i u obliku kao što je prikazan. Ne smije se koristiti odvojeno od LRQA znaka. Može biti otisnut u bilo kojoj veličini pritom pazeći da izgled samog znaka ostane nepromijenjen. To uključuje okvir, nacionalni znak ovlaštenja i LRQA-ov broj ovlaštenja 001. Visina vanjskog pravokutnika mora biti najmanje 25 mm, a unutrašnjeg 20 mm. Prilikom korištenja na formatu A4 visina vanjskog pravokutnika treba biti najviše 37 mm, a unutrašnjeg 30 mm, što se kod većih formata mora proporcionalno povećavati.
Bilješka: U izuzetnim okolnostima veličina može biti smanjena, međutim izgled cijelog znaka mora ostati u potpunosti jasan i čitljiv.
 
Znak odobrenja LRQA s UKAS-ovim nacionalnim znakom ovlaštenja može biti otisnut u jednoj boji, i to u onoj koja prevladava na dokumentu ili u zaglavlju.
 
Zlouporaba znaka
 
Pravilna uporaba znaka ugovorna je obveza. LRQA će nadgledati korištenje znaka tijekom nadzornih posjeta te posjeta obnove potvrde o odobrenju.
 

Vaši komentari