Loading...

Kultur-nik travel: Travelife poslovna prilika koja se ne propušta

21.08.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Donosimo seriju intervjua sa zaposlenicima naših agencija koje su se odlučile pridružiti svjetskoj inicijativi za održivi turizam Travelife. Prvi u nizu je razgovor sa Duškom Župan, voditeljicom agencije Kultur-nik travel

Duška Župan, kako kaže,  dugo je godina u turizmu te je upoznata sa svim segmentima turističkog poslovanja. Zaposlena je kao voditeljica agencije Kultur-nik travel koja se nedavno pridružila inicijativi Travelife, a sama Duška je položila ispit održivosti te je postala jedna od 14 zaposlenika UHPA-inih agencija koji imaju osobni certifikat „Travelife Sustainability Manager“. „Nastojimo biti agencija koja će prednjačiti u izradi specijaliziranih programa i time ujedno promicati kulturno i prirodno naslijeđe Hrvatske“ kaže Duška te objašnjava zašto je Travelife prilika koju ne treba propustiti.

Koji su razlozi zbog kojih ste se odlučili uključiti u Travelife?

Svojom filozofijom i pristupom u kreiranju turističke ponude Travelife, otvara nove niše i tako nudi priliku za izradu posebnih oblika aranžmana, a istovremeno vodi brigu o zaštiti okoliša i očuvanju prirodne i kulturne baštine na društveno odgovoran način.

Kojim proizvodima/programima ili segmentom poslovanja već promovirate društveno odgovorno poslovanje (DOP)?

Naši aranžmani kreirani su za manje grupe turista, uglavnom ljubitelje kontinentalne ponude Hrvatske i zemalja regije. U tu svrhu, nudimo razne aranžmane kao što je „Hiking kroz Biokovo, Velebit i Paklenicu“, „Tragom špilja, krša i čovjeka“(Lika), „Kroz gorske visine i riječne doline“ (Risnjak i Mrežnica), itd.

Kakvi su vaši planovi ili načini  za daljnje unaprjeđenje DOP-a?

Dodatna edukacija zaposlenika u agenciji te komunikacija i razmjena iskustava s drugim agencijama koje funkcioniraju kroz Travelife program ili ga žele implementirati u svoje poslovanje. Svakako, planiramo i kreiranje dodatnih programa koji potiču održivi turizam na području Hrvatske i zemalja regije.

Kako će certificiranje DOP-a obogatiti Vaše poslovanje?

Nadamo se kako će nam certificiranje otvoriti put prema ostalim agencijama iz Europske unije, koje žele svojim klijentima ponuditi isključivo aranžmane usklađene s Travelife pristupom. Nadalje, kroz edukaciju i selekciju dobavljača jasno ćemo definirati našu mrežu dobavljača i zajedničke ciljeve, što će olakšati izradu kvalitetnih programa.

     

 

Vaši komentari