Loading...

Ljudska prava i razvoj turizma: Online simpozij o regulaciji opskrbnih lanaca

08.09.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Simpozij će se održati online 22. rujna 2021. u organizaciji međunarodne inicijative The Roundtable Human Rights in Tourism

Online simpozij pod nazivom "From Obligation to Aspiration: Supply Chain Laws and the Business Case of Putting People First. Due Diligence in the Tourism Value Chain",  okupit će brojne dionike iz sektora, a prijave su otvorene i potpuno besplatne.

Inicijativa The Roundtable Human Rights in Tourism (Okrugli stol ljudskih prava u turizmu) promiče provedbu dubinske analize ljudskih prava u turizmu, a broji 33 člana iz šest zemalja, među kojima su turoperatori, udruge za putovanja, certifikacijska tijela i nevladine organizacije. Inicijativa sebe vidi kao platformu otvorenog dijaloga za razmjenu i prijenos znanja unutar industrije te pruža informacije, materijale i primjere dobre prakse.

Kako se u 2021. godini obilježava 10. godišnjica prihvaćanja Vodećih načela o poduzetništvu i ljudskim pravima Ujedinjenih naroda, a uz sve veće usidrenje zemalja članica u nacionalne propise, prilika je za raspravu o propisima na razini EU i što točno tvrtke u turizmu mogu očekivati u budućnosti.

Poludnevni simpozij s početkom u 10 sati ujutro za cilj ima otkloniti nejasnoće u načinu reguliranja opskrbnih lanaca u turizmu i kroz raspravu utvrditi benefite poštivanja ljudskih prava u poslovanju. Sudionicima će renomirani Britanski institut za međunarodno i usporedno pravo (BIICL) prezentirati novosti u razvoju analize ljudskih prava, obratit će im se nagrađivani putopisac Doug Lansky, a predstavnici Britanske udruge za putovanja (ABTA), Intrepid Travel-a i YAANA Ventures-a razgovarat će o prednostima dobre regulacije za poslovanje turističkih poduzeća.

Više informacija o simpoziju kao i prijavni link pronađite ovdje.

Izvor i foto: Roundtable Human Rights in Tourism

 

Vaši komentari