Loading...

Lonely Planet uvrstio Istru na popis Best in Europe

22.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kao europsko odredište koje vrijedi uvrstiti u svoj plan putovanja u 2019.

Lonely Planet jedan je od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu, sedmu godinu zaredom sastavlja referentni popis Best in Europe. Best in Europe sadrži deset prioritetnih destinacija Europe koje bi upravo sada trebale biti na radaru svjetskih putnika, a u odabranom i elitnom društvu destinacija Europe našla se i Istra koja je zaradila prestižno priznanje Best in Europe 2019.

Glavni urednik Lonely Planeta, Tom Hall, istaknuo je da "Best in Europe 2019" prikazuje europska odredišta koja vrijedi uvrstiti u svoj plan putovanja. „Istra nudi poznatu gourmet ponudu (uključujući vrhunske bijele tartufe i divlje šparoge) uz povijesni šarm. Dok poznata obala ljeti vrvi, unutrašnjost poluotoka nudi priliku za upoznavanje srednjovjekovnih gradića na brežuljcima te uživanje u valovitim vinogradima i slikovitim maslinicima.“

Proces odabira najboljih destinacija i putovanja uključuje tim stručnjaka i članova Lonely Planet zajednice, koji kroz cijeli niz strogih kriterija odabiru najbolje od najboljih u različitim kategorijama. Istra je odabrana kao jedna od 10 najboljih destinacija Europe u 2019. godini za ovo ljeto, a navedenu listu pogledajte ovdje.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HrTurizam.hr

Foto: Lonely Planet

 

Vaši komentari