Loading...

Lošinj - jedna od najboljih održivih destinacija

09.03.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Nagrađen je u kategoriji Best of the Planet - Best of Mediterranean na sajmu ITB Berlin

Na sajmu ITB Berlin, 7.3.2018. održana je dodjela nagrada za najbolje od Top 100 održivih destinacija svijeta, među kojima je drugo mjesto dobio Lošinj u kategoriji "Best of the Planet"- "Best of Mediterranean'" dok je prvo mjesto u istoj kategoriji zauzeo otok Gozo (Malta). 

Popis ostalih nagrađenih destinacija u pojedinim kategorijama možete pogledati ovdje

Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment. Ocjenjivačku komisiju sačinjavao je Ekspertni tim i Selekcijski panel u sastavu 40 međunarodnih stručnjaka u turizmu i održivosti. Komisija je odabrala Lošinj zbog napora koje ulaže u očuvanje kulturnih i prirodnih resursa te dobro izrađene turističke strategije s održivim ciljevima koje planiraju ispuniti do 2020. godine.

Certifikatom Top 100 održivih destinacija u svijetu, Mali Lošinj postao je dijelom najveće zelene destinacijske zajednice u svijetu u TOP 100 održivih destinacija svijeta u 2016. i 2017. godini.

Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja izjavio je: "Upravo zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji svih partnera u destinaciji, Lošinj se može pohvaliti sve većom prepoznatljivošću u svijetu i to kao destinacija održivog turizma! Drago nam je da je upravo Lošinj dobio svoje mjesto među najboljim održivim destinacijama svijeta jer to znači da priča i strategija održivosti idu u dobrom smjeru."

 

Izvor: TZ Grada Malog Lošinja i Green Destinations

Foto: TZ Grada Malog Lošinja 

Vaši komentari