Loading...

Luksuz na otvorenom: U središtu Istre niče kamp za bogataše

27.01.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Osim što će smještaj biti najviše kategorije, Luxury Wellbeing centrom dominirat će trendovi u turizmu poput relaksacije uma, masaže te različite terapije i radionice za dobrobit duše i harmoniju življenja

Iako se izraz glamping pojavio prije nekoliko godina kao sinonim za luksuzno kampiranje, hrvatsko tržište je tek sada spremno za takav turistički proizvod, smatraju u turističkoj agenciji M-G Express koja u Istri pokreće projekt „Terra Nostra Luxury Wellbeing Glamping Resort Istria Croatia“.

U agenciji najavljuju kako će to biti prvi kamp u Hrvatskoj s pet zvjezdica te konačno i kamp 'L' kategorije. Projekt je trenutno u fazi pripreme, a čeka se izmjena prostornog plana Općine Kanfanar. Tako bi  u središtu Istre na 200.000 m2 uskoro trebao niknuti luksuzni kamp s  wellness centrom, restoranom, dvadeset ekoloških šatora, tzv. Ecolodge, opremljenih niskoenergetskim grijanjem i hlađenjem, te ostali sadržaji.

Dobrobit duše i harmonija življenja

Osim što će smještaj biti najviše kategorije, Luxury Wellbeing centrom dominirat će trendovi u turizmu poput  mentalne relaksacije, masaže te različite terapije i radionice za dobrobit duše i harmoniju življenja kao što je terapija bojama i zvukovima te bioenergija.

Gostima kampa na raspolaganju će biti autohtona bio hrana od proizvoda lokalnih proizvođača, a imat će i privatne bazene i jacuzzije. „Kod nas će dolaziti gosti koji se žele vratiti na pravi izvor života i pronaći mir za dušu, a za srce okus nečeg boljeg“, ističu u agenciji. „Općina Kanfanar prva u Hrvatskoj omogućit će turistima luksuzni život na otvorenom i dati novi imidž kampiranju u Hrvatskoj“, istaknula je za uhpa.hr idejna začetnica projekta Maria-Gracia Baćac, vlasnica turističke agencije M-G Express.

U luksuznom kampu bit će zaposleno oko 50 visokokvalificiranih djelatnika iz ugostiteljsko-turističke i kozmetičko-terapeutske branše, a Baćac očekuje i veće razmjere pozitivnog utjecaja jer će u projekt uključiti i lokalno stanovništvo za popratne sadržaje uzgoja i prerade bio namirnica za kuhinju, kao i za već spomenutu dodatnu ponudu koja će obogaćivati usluge samog Wellbeing Resorta.

Agencija M-G Express za realizaciju projekta dobila je od ministarstva turizma nešto više od 35 tisuća kuna te potporu županije, ali ističu kako dio projekta planiraju financirati i sredstvima Europske unije. Imaju velika očekivanja od projekta te žele ostati jedini njegovi nositelji.

"Počela sam stvarati tim sposobnih ljudi koji će osigurati stručnu pomoć i podršku projektu. Tu su gđa. Radmila Kosanović koja pokriva financijski dio projekta te gosp. Aleksandar Puh, odvjetnik, koji pokriva pravni dio projekta. Tu će se još pojaviti i nekoliko drugih osoba u timu, pogotovo osobni savjetnik", ističe Maria-Gracia Baćac.

Podrška lokalnih vlasti

"Imamo podršku od načelnika Općine Kanfanar gospodina Sandra Jurmana, a nedavno sam ovaj projekt predstavila županu Istarske županije Valteru Flegu i njegovim suradnicima te sam jako sretna načinom na koji su prihvatili projekt i prepoznali njegov značaj za našu regiju“, kazala je vlasnica agencije M-G Express.

Dodaj kako će 'ovim jedinstvenim turističkim iskustvom u Hrvatskoj' dobit biti znatno veća od uloženog što će se postići u relativno kratkom vremenu. Očekivanja temelji na informacijama kako su Ecolodge poharale tržišta gdje kod su se pojavile jer 'predstavljaju ono najbolje od svjetskog turizma, a s druge strane onih s visokom kvalitetom ima vrlo malo'.

Vaši komentari