Loading...

M-G Express: Certifikacija jasan dokaz kvalitete

02.09.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

„Pridružili smo se svjetskoj inicijativi Travelife jer želimo poboljšati poslovanje, pridonijeti očuvanju okoliša i kulturne baštine"

„Certifikacija je u očima potencijalnih klijenata i poslovnih partnera dokaz  kako agencija posluje prema određenim standardima. Time se povećava rejting agencije na tržištu jer, i oni koji s agencijom prvi put dolaze u kontakt, u certifikatima vide njenu vrijednost“, kazala je Maria-Gracia Baćac iz agencije M-G Express koja se priključila svjetskoj inicijativi održivosti u turizmu Travelife.

Kako ste se odlučili uključili u projekt certifikacije agencija posvećenih održivom turizmu?

Projekt smo prihvatili jer želimo poboljšati poslovanje, pridonijeti očuvanju okoliša i kulturne baštine, ali i poručiti kako nam je u poslovanju bitna poslovna etika koja se, smatram, često  zaboravlja zbog brze zarade. Želimo postaviti poslovanje na dobrobit svima te birati poslovne partnere koji razmišljaju na sličan način.

Na koji način promovirate društveno odgovorno poslovanje u turizmu?

Za organizaciju turističkih tura uzimamo autobuse koji su stari najviše dvije godine, odnosno one koji zadovoljavaju ekološke preporuke. Rezerviramo restorane, konobe ili seoska gospodarstva gdje se kuha zdrava autohtona hrana sa svježim proizvodima. Osim što u uredu provodimo 'klasičnu eko osviještenost', naši zaposlenici u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili poteškoća u prijevozu, mogu raditi preko računala od doma, ne moraju dolaziti u ured.  Kada idemo na službeni put organiziramo zajedničko putovanje  u jednom prijevoznom sredstvu te tako smanjujemo troškove.

Koji su daljnji koraci u razvoju DOP-?

Unaprijediti svijest naših dobavljača i partnera te poticati razvoj lokalnog gospodarstva na principima održivog i odgovornog poslovanja.

Koje je područje poslovanja agencije M-G Express?

Agencija je specijalizirana turistička incoming agencija za goste s francuskog govornog područja Europe i Kanade. Nudimo specifične a-la-carte aranžmane za goste visoke platežne moći koji Hrvatsku i Balkan žele upoznati u punom svjetlu- družiti se s lokalnim stanovništvom i živjeti njihovim tempom, upoznati običaje i kulturu, povijest i gastronomiju zemalja koje posjećuju.

 
 
 
 

 

Vaši komentari