Loading...

Maja Donadić: Travelife iz prve ruke

17.11.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Uključivanjem u projekt Travelife turističke agencije pokazuju svoju posvećenost poslovanju prema odrednicama društveno odgovornog poslovanja u turizmu te su u Hrvatskoj tri turističke agencije dobile međunarodni Travelife Partner certifikat održivog poslovanja. Među njima je i agencija Petros d. o. o. iz Zagreba o čemu za uhpa.hr govori Maja Donadić, direktorica agencije

Zašto ste se odlučili za certificiranje i zbog čega upravo Travelife?

U našem dugogodišnjem poslovanju uvijek smo se trudili gostima pružiti kvalitetnu uslugu. Kontinuirano uvodimo poboljšanja u poslovne procese te poslujemo u skladu s normom kvalitete ISO9001:2008.  S obzirom da su u velikoj mjeri zahtjevi društveno odgovornog poslovanja već bili implementirani u naše poslovanje, odlučili smo se za najrašireniji europski sustav certificiranja društveno odgovornog poslovanja - Travelife. Time smo željeli informirati naše vjerne, kao i buduće klijente, da Putnička agencija Petros d.o.o. posluje uvažavajući načela društveno odgovornog poslovanja.

Koliko je važno društveno odgovorno poslovanje općenito za turističke agencije, a u segmentu školskih putovanja?

Društveno odgovorno poslovanje važno je za svako poduzeće pa tako i za turističke agencije, a time je i važno za turističke agencije specijaliste za školska putovanja. Hoće li se poduzeće uključiti u obuku i certificiranje društveno odgovornog poslovanja, poslovni je izbor i procjena svakog poduzeća.

Je li bilo zadovoljiti kriterije Travelife Partner certifikata?

Velik dio kriterija za status Travelife Partner certifikata bio je već implementiran u naše poslovanje te uz dobar timski rad kolegica i kolega iz Petrosa, te uz korisne savjete iz UHPA-e, nismo naišli na probleme u zadovoljavanju kriterija.

Je li vas implementacija certifikata financijski opteretila i što očekujete u budućnosti kao certificirana agencija?

S obzirom da je za turističke agencije, obuka i certificiranje društvenog odgovornog poslovanja  podržano od strane UHPA-e, nismo imali značajnijih financijskih izdataka, ipak da bi agencija korektno zadovoljila zahtjeve certifikata Travelife, treba računati na razuman angažman, prije svega vremenski. Kao certificirana agencija očekujemo da ćemo poboljšavati poslovanje sukladno standardima Travelifea, te naše pozitivno opredjeljenje prema društveno odgovornom poslovanju komunicirati putem certifikata našim klijentima i ostalim dionicima.(np,ip)

Vaši komentari