Loading...

Manifestacija „Pelješac u Zagrebu 2.0“

23.04.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U srijedu, 25.04., Zagrepčanima će se predstaviti 12 peljeških vinara s više od 40 vinskih etiketa

U srijedu, 25.04. s početkom u 18 sati na terasi restorana Muzej, u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, Zagrepčanima će se predstaviti 12 peljeških vinara sa više od 40 vinskih etiketa. Bit će to pravi festival plavca malog, praćen gastro delicijama i biranom živom glazbom.

Prva kušaonica plavaca, održana početkom veljače ove godine, oduševila je brojne zagrebačke vinoljupce i okupila oko 250 posjetitelja. No, čini se kako su i Zagrepčani svojim entuzijazmom osvojili srca peljeških vinara koji su poželjeli ponovo doći u naš grad.“ – istaknula je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci, koja je organizator ove manifestacije te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći u Zagrebu. Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“.

Na manifestaciji „Pelješac u Zagrebu 2.0“ predstavit će se dvanaest peljeških vinarija i Zadruga neretvanskih branitelja uz njihovu vinsku liniju „Opus“, koja dolazi iz Komarne, položaja koji u posljednjih desetak godina plijeni sve veću pažnju vinskog svijeta zbog izvrsnih vinskih rezultata. Zvijezda večeri, jasno, bit će plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro delicije u režiji restorana Muzej.

Dodatne informacije o manifestaciji pronađite ovdje, a o radu udruge potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

Foto i izvor: Vinoljupci - udrugaVINOLJUPCI - udrugaVINOLJUPCI - udruga

Vaši komentari