Loading...

Manifestacija Tjedan tamnog neba u Astronomskom centra Rijeka

19.04.2018
Rijeka sport d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Posebni program od 19. do 21. travnja 2018. godine

Astronomski centar Rijeka, objekt kojim upravlja Rijeka sport d.o.o. i ove godine obilježava međunarodnu manifestaciju Tjedan tamnog neba posebnim programom u periodu od četvrtka, 19. travnja, do subote, 21. travnja 2018. godine.

U digitalnom planetariju će se prvi dan, 19. travnja, odvijati program prikazivanja kratkog sinkroniziranog filma Potraga za tamom, a u nastavku će popularizatori astronomije predstaviti novi show Astronomske učionice na temu razvoja planetarija i zvjezdarnica kroz povijest. Početak programa je u 19.30 sati.

Drugi dan manifestacije, 20. travnja, donosi predavanje pod nazivom I svjetlo i sjena svjetski priznatog i nagrađivanog dizajnera rasvjete, gospodina Deana Skire. S više od trideset godina iskustva na području integrirane rasvjete i implementacije rasvjetnih tehnologija, Dean Skira predstavit će kompleksnost teme svjetlosnog onečišćenja jer ono prvenstveno zahtjeva analizu svih socijalno-ekonomskih i ekoloških aspekata u društvu. Predstavit će se metodologija koja nastoji uzeti u obzir sve navedene čimbenike u urbanim sredinama sagledavajući realnost i njene posljedice. Predavanje započinje u 18 sati u Velikoj dvorani, a ulaz je slobodan.

Nakon predavanja, u 19.30 sati održat će se program u digitalnom planetariju: kratki film Potraga za tamom te show Vodič noćnim nebom – proljeće.

U subotu, 21. travnja, uz Tjedan tamnog neba obilježit će se i Dan planete Zemlja prikazivanjem filma u digitalnom planetariju Carstvo svjetlosti, s početkom u 19.30 sati, a u 20 sati održat će se glazbeni happening Dotakni Mjesec u izvedbi Putokaza.
Sudjelovanje na predavanju Deana Skire I svjetlo i sjena te glazbeni happening Dotakni Mjesec su besplatni. Ostali programi naplaćuju se prema redovnom cjeniku  Rijeka sporta d.o.o.

Više informacija pronađite ovdje.

Kontakt:

Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr

 

Izvor i foto: Rijeka sport d.o.o.

Vaši komentari