Loading...

Mediterranean Culinary Arts u Dugoj Resi i Zagrebu

14.01.2020
Udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Jednodnevne radionice održat će se 16. i 17. siječnja

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija ovoga tjedna održat će jednodnevne edukacije i to 16. siječnja u Restoranu DP u Donjem Zvečaju, Duga Resa te 17. siječnja u Kitchen Studiju Enzita u Zagrebu.

Radi se o dijelu MEDITERRANEAN CULINARY ARTS programa koji objedinjuje teoretska i praktična znanja aktualnih kulinarskih trendova Mediterana s tradicionalnom kuhinjom, a voditi će ga chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a. Prilika je to da chefovi, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata upoznaju moderne tehnike pripreme mediteranskih jela, kreiranje jelovnika i tematskih menija, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating) utemeljene po Haute Cuisine (“high-level”) standardu, dakle, onom koji objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Mediterranean Culinary Arts program se odvija uz potporu Ministarstvom turizma RH što je edukacije proširilo na besplatne jednodnevne radionice za ugostitelje diljem Hrvatske, kao poseban segment izdvojen iz dvotjednog MCA treninga u ŠKMER Kuharskoj Akademiji koje vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec, specijalist za bezglutenske jelovnike Martin Grubiša, pastry chefovi Petra Jelenić i Robert Hromalić te gostujući predavači.

Za trosatne radionice u Restoranu DP i Kitchen Studiju Enzita, planirana su atraktivna jela od bijele ribe (savršeni carpaccio, riblji tartar, glavna riblja jela s prilozima i platingom), kao i priprema vrhunskih a la carte morskih rižota s modernima dekoracijama.

Na besplatne radionice mogu se prijaviti chefovi, F&B manageri i voditelji ugostiteljskih objekata. Prijave se zaprimaju na info@skmer.hr i na tel. +385 99 3198 961, a broj polaznika je ograničen.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: ŠKMER

Vaši komentari