Loading...

Međunarodni glazbeni festival Crossover Festival Zagreb

20.07.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Novi festival u zelenom srcu Zagreba održava se od 26. do 30. srpnja u parku Ribnjak

Zagreb dobiva novi međunarodni glazbeni festival - Crossover Festival Zagreb, jedinstveni petodnevni događaj u samom središtu grada, parku Ribnjak od 26. do 30. srpnja 2017. godine.

Festival dovodi niz zanimljivih glazbenika iz cijeloga svijeta, nove kulture i glazbene stilove.

Francuski jazz pijanist Cédric Hanriot, koji je svirao na Grammyjem ovjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematic trija. Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz. Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena čiji su singlovi poput “Nikola” i “Watermelon love” već dobro poznati domaćoj publici, baš kao i oni benda s Kosova, Gipsy Groove, koji su već postali velika europska atrakcija.  Pozornicu će s njima dijeliti i afrički bend Kaira Kela čiji zarazni ritmovi sve tjeraju na plesni podij, ali i mnogi drugi. 

Svakoga dana će se održavati dva do tri koncerta, a u međuvremenu za sjajnu glazbenu kulisu pobrinut će se vrhunski DJ-evi. Crossover Festival Zagreb, osim glazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu. 

U srijedu, četvrtak i petak radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.

Više informacija i program pronađite na službenim stranicama te Facebook stranici festivala.

 

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Vaši komentari