Loading...

Međunarodni projekt ''Garden route''

29.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Austriju, a jedan od nositelja projekta je i Etno Art Travel - Malo selo d.o.o., članica UHPA-e

Međunarodna vrtna ruta „Garden Route“ financirana je sredstvima Europske unije iz međunarodnog projekta COSME. Projekt je iniciran od Slovenije s ciljem međunarodnog umrežavanja, a svaka je zemlja u svoju turističku rutu trebala uključiti 10 zanimljivih sadržaja „poi-točaka“. Uz slovensku regiju Prekmurje umrežena je i Istočna Štajerska koju nazivaju vrtom Austrije, Međimurje koje se naziva cvjetnjakom Hrvatske i prekogranična regija Vas, Szombately u Mađarskoj.

Nositelji projekta su: za RCMS – Simon Sukič i Pavli Jančič, za TRV Oststeiermark – Eva Luckerbauer, za Vas Medyei – Judit Bánovits, za Kreslin Consulting – Sonja Kreslin, za Malo selo d.o.o. – Tatjana i Marijan Martinjaš (član UHPA-e) te Angela Novak kao predsjednica društva umirovljenika, Eva Luckerbauer - direktorica za TRV Oststeiermark i Simon Sukič kao voditelj cijelog projekta.

Glavni cilj projekta je razvoj novog međunarodnog turističkog proizvoda za građane iznad 55 godina. Namjera je dizajnirati i razvijati međunarodnu tematiku u ponudi turističkog paketa parkova i vrtova, poboljšati profesionalne vještine turističkih ponuđača uzduž rute i dati preporuke za poboljšanje iskustva korisnika, poticati aktivnosti okupljanja u skupine i umreživanja u odabranoj prekograničnoj regiji, ali i iskoristiti rezultate projekta nakon njegovog završetka.

Središnja tema su vrtovi i parkovi, botanički vrtovi, arboretumi i drugi hortikulturni sadržaji uključujući i zaštićene dijelove prirode, dvorce, domaću gastronomiju i ponudu obiteljskih poljoprivrednih domaćinstava te tradicionalnih manufaktura. 

Više o cijelom projektu pogledajte ovdje.

 

Izvor i foto: HrTurizam i Etno Art Travel - Malo selo d.o.o.

Vaši komentari