Loading...

Melges regate dolaze u Hrvatsku

05.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hrvatske marine ugostit će tri međunarodne regate koje će okupiti najbolje svjetske jedrilice u klasama Melges 20 i Melges 32

Ove godine po prvi puta u Hrvatsku dolaze atraktivne regate Europskog prvenstva i Europske lige u klasama Melges 20 i Melges 32.

D-Marin Dalmacija domaćin je regate Europske lige u klasi Melges 20, koja će se održati od 9. do 11. lipnja u zadarskom akvatoriju. Među 32 prijavljena broda nalaze se natjecatelji iz Italije, Njemačke, Monaka, Švicarske, Rusije, Češke, Poljske, ali i Australije, Japana i Južnoafričke Republike.

„Organizacijom Melges regata D-Marin marine ušle su u klub najprestižnijih svjetskih destinacija za jedriličare i radi toga smo izuzetno ponosni. Dolazak regata Europske lige i Europskog prvenstva u čak dvije klase potvrda je kvalitete naše infrastrukture i usluga koje pružamo u marinama. Još jednom smo pokazali da Hrvatska ima veliki potencijal u nautičkom turizmu koji sve više prepoznaju organizatori istaknutih svjetskih natjecanja“, istaknuo je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.

Nakon Europske lige, Melges regate nastavljaju se u Šibeniku, utrkama Europskog prvenstva u klasi Melges 20 od 12. do 15. srpnja te u klasi Melges 32 od 20. do 22. srpnja 2017. Domaćin ovih regata bit će marina D-Marin Mandalina, a utrke će se održavati u vodama oko Zlarina.

O kvaliteti Melges jedrilica i njihovoj popularnosti među ljubiteljima sportskog jedrenja najbolje govori gotovo 70 godina duga povijest, kao i stalno povećanje broja sudionika regata u ovoj međunarodnoj klasi. U svijetu jedrenja Melges je sinonim za vrhunski dizajn te korištenje novih tehnologija i materijala koji jedrenje čine izuzetnim iskustvom. 

 

Izvor: Hauska & Partner 

Foto: UHPA

Vaši komentari