Loading...

Ministarstvo turizma objavilo rezultate programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva"

04.07.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Bespovratna sredstva namijenjena su povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl.

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva", dodjele bespovratnih potpora u 2018. godini, kojim sufinancira 485 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija Republike Hrvatske.

Bespovratna  sredstva namijenjena su povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. 

Ponosni smo što ovako značajna sredstva od 24 milijuna kuna možemo usmjeriti u razvoj poduzetništva za potrebe turizma kako bi se prvenstveno unaprjeđivala kvaliteta. Osim toga, sigurno je kako je jedan od efekata i poticaj zapošljavanju i samozapošljavanju. Za još značajniji uspjeh hrvatskog turizma iznimno je bitno usavršavati i unaprjeđivati turističku ponudu novim i inovativnim rješenjima prilagođenih potrebama i navikama naših posjetitelja. Svjesni financijskih izdataka koje takvih projekti nose, u Ministarstvu turizma i ove smo godine stoga osigurali značajna sredstva našim subjektima malih gospodarstava i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za jačanje dodatnih ponuda koja će u konačnici, dovesti i do ravnomjernijeg turističkog razvoja Hrvatske te realizacije novih sadržaja za cjelogodišnji turizam“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom zaključenja programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Javni poziv za sve zainteresirane bio je otvoren do 20. ožujka ove godine, a prijaviti su se mogli subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge. Odluke o odabiru projekata nalaze se u nastavku i ovdje.  

  • Mjera A1 (sve vrste objekata iz skupine „hoteli“)
  • Mjera A2 (kampovi i kamp odmorišta)
  • Mjera A3 (ostali ugostiteljski objekti za smještaj)
  • Mjera A4 (seljačko domaćinstvo - OPG)
  • Mjera B (razvoj posebnih oblika turizma)
  • Mjera C (defibrilatori i vodonosci)
  • Mjera D - („Hrvatski otočni proizvod“) 

 

Izvor i foto: MINT

 

 

Vaši komentari